Skip to content →

Ep. 37: Lavie Tidhar, Central Station

Ved foden af rumcentralen “Central Station” i Tel Aviv ligger en kulturel smeltedigel, hvor mennesker og menneskemaskiner lever i et virtuelt væv af den fysiske verden og den allestedsnærværende virtuelle “conversation”

I bogen fra 2016 væver Lavie Tidhar flere episodiske mini-fortællinger sammen, der trækker på arabisk og jødisk kultur og mixer det med cyberpunk og scifi i et nærværende, tæt og kalejdoskopisk fortællings-patchwork.

Skænk dig et glas anis-dampende arak i et skåret genbrugsglas og læn dig tilbage mens Jens og Ander SCIFI Snakker “Central Station”

Published in 2010erne

One Comment

  1. Henning Andersen Henning Andersen

    Der findes et hav af historier (romaner, noveller), hvis handling udspiller sig, så at sige, “in the outskirts” af en “nyere teknologis” fremstød – i “skyggen” af/som subkultur til. Ingen nævnt ingen glemt. Men for et perspektiv “den anden vej” – om man så må sige – vil jeg kraftigt anbefale Cordwainer Smiths (ikke særligt lange) “Alpha Ralpha Boulevard”, og i det hele taget forfatterskabet. Netop fordi det behandler konsekvenserne af teknologisk udvikling, fremfor juhuagtig tilbedelse af fremkomsten af samme. Meget reaktionært – men fandme godt skrevet. Cordwainer Smith (han var iøvrigt ansat i det amerikanske efterretningsvæsen og skrev en bog om hjernevask – tag den bare derfra – og gudsøn af Sun Yat-Sen, hvabbehar).

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.