Kategorier
2010erne

Ep. 37: Lavie Tidhar, Central Station

Ved foden af rumcentralen “Central Station” i Tel Aviv ligger en kulturel smeltedigel, hvor mennesker og menneskemaskiner lever i et virtuelt væv af den fysiske verden og den allestedsnærværende virtuelle “conversation”

I bogen fra 2016 væver Lavie Tidhar flere episodiske mini-fortællinger sammen, der trækker på arabisk og jødisk kultur og mixer det med cyberpunk og scifi i et nærværende, tæt og kalejdoskopisk fortællings-patchwork.

Skænk dig et glas anis-dampende arak i et skåret genbrugsglas og læn dig tilbage mens Jens og Ander SCIFI Snakker “Central Station”

En kommentar til “Ep. 37: Lavie Tidhar, Central Station”

Der findes et hav af historier (romaner, noveller), hvis handling udspiller sig, så at sige, “in the outskirts” af en “nyere teknologis” fremstød – i “skyggen” af/som subkultur til. Ingen nævnt ingen glemt. Men for et perspektiv “den anden vej” – om man så må sige – vil jeg kraftigt anbefale Cordwainer Smiths (ikke særligt lange) “Alpha Ralpha Boulevard”, og i det hele taget forfatterskabet. Netop fordi det behandler konsekvenserne af teknologisk udvikling, fremfor juhuagtig tilbedelse af fremkomsten af samme. Meget reaktionært – men fandme godt skrevet. Cordwainer Smith (han var iøvrigt ansat i det amerikanske efterretningsvæsen og skrev en bog om hjernevask – tag den bare derfra – og gudsøn af Sun Yat-Sen, hvabbehar).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.