Kategorier
2000erne

Ep. 25: Paolo Bacigalupi, The Windup Girl

The Windup Girl fortæller historien om Bangkoks kamp mod sulten, epidemierne og de grådige kaloriemonopoler i det 23. århundrede. Det er en verden, hvor genetikken er løbet løbsk. I Paolo Bacigalupi’s fremtid lever menneskene på randen af sammenbruddet efterhånden som flere og flere fødevarer bliver offer for genetisk modificerede sygdomme. Sygdomme som kaloriemonopolerne har sluppet løs på verden for at høste profit. På samfundets bund møder vi Emiku, en forladt japansk genmodificeret geischa skabning. Hun er en Windup Girl. En Heechy Keechy. Hadet af alle Thai’er. Jens og Anders SCIFI Snakker Paolo Bacigalupis The Windup Girl.

Windup Girl Cover
Windup Girl Cover

6 kommentarer til “Ep. 25: Paolo Bacigalupi, The Windup Girl”

Super gennemgang af The Windup Girl. Jeg er fristet til læse den igen. Jeg var også meget fascineret af bogens univers – Især det med “the great contraction” – altså hvordan verden ser ud efter at vi er løbet mere eller mindre tør for fossile brændsler. Genindførelsen af Sejl-Skibe fordi vi ikke længere har råd til fly-brændstof, Håndholdt elektronik der stak trækkes op for a fungere osv. Også en pointe i forhold til hele deres fødevare-situation i bogen – man skal jo huske på at der i gennemsnit bruges 10 kalorier stammende fra fossile brændstoffer for at dyrk 1 fødevarekalorie (http://blogs.scientificamerican.com/plugged-in/10-calories-in-1-calorie-out-the-energy-we-spend-on-food/) I en fremtid uden olie og med et forværret klima bliver man nok nød til at bruge gen-manipulerede fødevarer i langt højere grad end I dag.

Det bliver jo en julegave, at høre jer om “Childhood’s End”. Det er faktisk lidt mærkeligt, men iøvrigt helt i DEN bogs ånd, at jeg havde en fornemmelse af, at det var den I ville vælge. Hvis ingen af jer har læst den før, så er der noget i vente. Og vi andre kan jo så vente på at høre, hvad I så siger til det. Altså advent.

I slutningen anbefaler i et podcast om foundation. Jeg kan simpelthen ikke høre hvad podcastet hedder. Kan I måske skrive det her? Tak for endnu et super afsnit. Glæder mig til childhoods end.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.