Kategorier
2010erne

Ep. 46: Annalee Newitz, Autonomous

I en vision for 2144, der stort set er vores egen verden – “bare” tilsat en djævelsk masse teknologi, fra AI og robotter til biotech, nanotech – styrer medicinselskaberne verden.

Hvis du vil klare dig og være succesfuld er du uden tvivl afhængig af, at punge ud for at få et skud “vive” for at modvirke aldring eller måske er du i markedet for noget af det nye smarte “Zacuity” som vil få dig til at nyde at arbejde – måske mere end godt er.

Vi følger medicin-piraten Judith “Jack” Chen som distribuerer “open source” medicin. Reverse-engineered medicin til folk, der ikke har råd. Jack bliver rodet ind i forfærdelige problemer, da hendes ulovlige “Zacuity” viser sig at gøre folk afhængige af at arbejde – afhængige på randen af sindsyge. Og nu er IPC Agenten Eliasz og hans robot-slave “Paladin” på vej efter hende.

Annalee Newitz har begået en tekno-thriller i cyberpunk genren. Denne gang er det ikke banker eller våbenproducenterne der er skurken, men “big pharma” – eller IPC som de hedder i den verden.

Og anprisningerne har været store:

  • “Autonomous is to biotech and AI what Neuromancer was to the Internet.” ―Neal Stephenson*
  • “Something genuinely and thrillingly new in the naturalistic, subjective, paradoxically humanistic but non-anthropomorphic depiction of bot-POV―and all in the service of vivid, solid storytelling.” ―William Gibson

Lever bogen op til hypen? Jens og Anders SCIFI Snakker “Autonomous.”

Shownotes:

Her er de links vi nævnte undervejs:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.