Kategorier
2010erne

Ep. 57: Martha Wells, All Systems Red

Murderbot er en SecUnit – en blanding af maskindele og menneskedele proppet med våben. Og som med alle SecUnits er det Murderbots lod, at være vagt og passe på de mennesker, som “The Corporation” beder den om at vogte. En SecUnits Governor Module sikrer, at de potente cyborgs ikke kan andet end at adlyde.

Men Murderbot har hacket sit Governor Module. Den lader bare som om, It’s going through the motions – og allerhelst vil den bare side i sin boks og se serier. Men noget går galt på den ekspedition, og Murderbot’s særlige evner kommer til at være helt afgørende for det team af humanistiske videnskabsfolk, som Murderbot vogter.

I Martha Wells 4-bogs serie Murderbot Diaries går det over stok og sten. Det er en actionpacked serie af korte 180 siders or so mysterier/actionhistorier, hvor vi følger Murderbots dannelsesrejse fra det depressive liv i bagagerummet til at agere frit rundt om i galaksen. Det er et ægte rumeventyr med skurke og helte i en verden, hvor store selskaber styrer verden, og hvor alt bliver overvåget. Men så er det jo godt at Murderbot er god til at hacke! Jens og Anders har SCIFI Snakket “All systems Red.”

“I could have become a mass murderer after I hacked my governor module, but then I realized I could access the combined feed of entertainment channels carried on the company satellites. It had been well over 35,000 hours or so since then, with still not much murdering, but probably, I don’t know, a little under 35,00 hours of movies, serials, books, plays, and music consumed. As a heartless killing machine, I was a terrible failure.”

Murderbot

2 kommentarer til “Ep. 57: Martha Wells, All Systems Red”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.