Skip to content →

Ep. 62: Adrian Tchaikovski, Children of Time

I anslaget til The Children of Time fusker det avancerede menneske-imperie med terraforming og evolution. Vi er blevet til avancerede tekno-guder, der leger med kunstigt acceleret evolution på den skønne grønne planet: Kerns World. Og som sædvanlig når mennesket leger med at spille gud går det galt på spektakulær vis. Alt eksploderer. Og så venter vi lige et par tusind år.

Adrian Tchaikovski udforsker et alternativt “what if” scenarie i den evolutionære SCIFI bog The Children of Time. Hvad hvis det var Edderkopper som udviklede sig til den dominerende intelligente dyreart? Og hvordan ville udviklingen forløbe?

Og hvad sker så når de sørgelige rester af menneskeheden, på flugt fra en døende jordklode, kommer humpende ud til Kerns World? Den historie bliver fortalt med et forløb over flere tusind år. Jens og Anders har SCIFI snakket om The Children of Time.

Published in 2010erne

3 Comments

  1. tak for endnu et fremragende podcast. Jeg skynder mig at skrive – inden Henning gør – at Tchaikovski ikke er den første til at skrive en god fortælling om intelligente edderkopper. Vernor Vinge skrev A Deepness in th Sky i 1999. Jeg har blogget om det her: http://blog.gravko.com/#post35

  2. Henning Henning

    Du glemte “Blooded on Arachne”, Majbrit 🙂
    Og så er der jo også Fritz Leibers Changewar-serie, med “Snakes” og “Spiders” og begge parter pænt intelligente, men vel nok ikke helt, hvad der snakkes om lige hér, lige nu.

  3. […] god science fiction med masser af ideer, nogle plotdrejninger og en god stemme. Og som en bonus har Scifisnak lige behandlet “Children of Time”, så jeg er i gang med at få den opdateret, mens jeg […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.