Kategorier
2010erne

Ep. 16: William Gibson, The Peripheral

I år udsendte Gibson sin 11. og hidtil længste roman, som bragte ham tilbage til Science Fiction genren. The Peripheral er historien om to fremtidsverdener, der krydses, da den unge pige Flynne virtuelt oplever et nanobot-mord i en fjern dekadent fremtid. Hun er det eneste vidne, og nu går jagten på morderen i gang på tværs af tid og sted. Anders og Jens SCIFI-Snakker The Peripheral.

The Peripheral
William Gibson, The Peripheral

2 kommentarer til “Ep. 16: William Gibson, The Peripheral”

Er næsten lige blevet færdig med The Peripheral og lyttede med stor interesse til jeres udlægning. En ting som jeg synes ville have gjort historien mere interessant er vist han have gjort mere ud af det med multiverserne. F.eks. kan man jo spørge sig selv om at hvis Flynne’s univers er en såkaldt “stub” hvem siger så at Netherton’s univers ikke også er det? Hvad udløste egentlig “The Jackpot”? Og hvor kommer den ” kinesiske” server fra? (der er ingen i Nethertons univers der tilsyneladende ved hvordan den fungerer). Hvis I leder efter flere bøger til jeres bogklub så kunne i jo evt. ligge på nogen af Charles Strosses romaner. F.eks. Accelerando, Saturn’s Children, Neptune’s Brood.

Hej Jens. Tak for input. På sin vis kan jeg godt lidt at Gibson lader en del af sine verdener være sådan lidt sketchy i det.

Vi var lidt efter ham for at kaste os lidt for hovedkuls ud i det, men jeg er bestemt heller ikke fans af de der ex-dungeon-master-scifi-forfattere, der lige skal bruge 300 sider på at etablere verden, før de kommer i gang med noget som helst.

Accelerando ser interessant ud. Tak for input.

Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.