Kategorier
1980erne

Ep.2: Iain M. Banks – Consider Phlebas

Til Scifisnak #2 havde Anders valgt “Consider Phlebas” af skotske Iain M. Banks. Denne rumopera fra 1987 er den første i Banks “Culture Serie.” En original refortolkning af rumopera-genren. Første bog kaster os ud i en galaksespændende konflikt mellem den konservative krigerkultur fra Idir og det liberale og hedonistiske maskine/menneske samfund “The Culture.” Det er under denne konflikt vi følger vores hovedperson, hamskifteren Horza, i en kaotisk jagt på en bortkommen AI.

5 kommentarer til “Ep.2: Iain M. Banks – Consider Phlebas”

Dejligt samtale-forum. Det må I gerne blive ved med. Mht “Consider Phlebas”, så er det ganske rigtigt “den 1.” i Culture-serien. Og den er ganske rigtigt en hård nyser at komme igennem. Derfor anbefaler jeg også at man i stedet starter sit bekendtskab med “The Culture” ved at læse “The Player Of Games”. Derefter står man bedre rustet til “CP”.
I forhold til forslag om andre bøger, ligger der en god forlængelse fra William Gibson over Effinger i Neal Stephensons “Snow Crash”. Den vil jeg anbefale.

Hej Henning. Tak for kommentaren.

Snow Crash er klart på listen over bøger der skal snakkes om. Både Anders og jeg er jo præget af de tidlige halvfemsere, hvor vi snakkede om virtual reality og om at mødes i cyberspace, og mente det 😉

Svar

Velbekomme.

Det kan hurtigt komme til at ligne noget Ego-boo – men jeg har jo fornøjelsen af at have fået lov til at lave nogle indlæg ovre på bloggen ESSEF. Herunder causeriet “Inspirationsarkæologi”, der (bl.a.) kommer ind omkring virtual reality i fiktion – og på film. Hvis det kunne have interesse.
I modsat fald undskylder jeg forstyrrelsen

Fed side. Hyggelig snak. Det lader til at I slog mig og Den Kreative Time med at lave podcasts her i landet. Afspilleren er dog lidt underlig – den spiller bare løs, uden at man kan se hvor langt der er igen. Men så er det jo nemt at downloade…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.