Kategorier
1980erne

Ep. 51: Iain M. Banks, The Player of Games

5 år efter vi læste Consider Phlebas af Iain M. Banks kastede vi os tilbage i Culture universet, med seriens anden roman “The Player of Games.” Den livstrætte Jernau Gurgeh er “The Player of Games.” Han er en af de bedste spillere i The Culture og bliver derfor udvalgt til, at skulle repræsentere The Culture i det fjerne imperie Azad, hvor et spil af samme navn (Azad) er centrum for alt i det offentlige liv. Den bedste Azad-spiller vælges til kejser og man kan ikke blive højtrangerende i samfundet, hvis ikke man er en stærk Azad spiller.

Banks ruller sig ud med The Culture universets kendetegn: Rumskibe med mærkelige navne (“Read the fucking manual”); mærkelige og excentriske droner og en hovedperson der prøver at finde mening i tilværelsen i det utopiske anarko-kommunistiske culture-samfund. Jens og Anders SCIFI Snakker “The Player of Games.”

Links omtalt i podcasten:

2 kommentarer til “Ep. 51: Iain M. Banks, The Player of Games”

Det jeg highlightede, var afsnittet hvor dronen snakker culture-sproget med the Player, fordi hans modstanderes sprog er ondt i sig selv og præger ham på en dårlig måde. Jeg tænker tit på det. Hvordan sprog i sig selv kan gøre verden bedre eller dårligere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.