Kategorier
2010erne

Ep. 70: Amal El-Mohtar & Max Gladstone, This Is How You Lose the Time War

Har du nogen sinde fået et kærestebrev skrevet i indvoldene på en babysæl? Ikke? Hvad så med et skrevet i bundsnasket i en tekop? Heller ikke? Nå… om ikke andet, så kan du læse om det, når forfatter-teamet Amal og Max fortæller historien om det, der må være verdenshistoriens mest komplicerede kærlighedshistorie i “This Is How You Lose the Time War” fra 2019.

Blå og Rød er agenter i tid og rum. Og det er dem der gennemlever det komplicerede kæresteforløb. Men det er ikke ligesom Linda og Valentin, der arbejder sammen. Nej, Blå og Rød arbejder imod hinanden som magtfulde tidsrejsende agenter for henholdsvis “The Garden” og “The Agency.” Den ene magt er noget plante-organisk-hivemind halløj. Den anden… noget cyborg-techno-transhuman terror.

Over et uendeligt antal parallelle tidslinjer rejser tidsagenterne op og ned af tiden og manipulerer nøglebegivenheder i historiens gang. Og på afstand sanser og kommunikerer de. Og i løbet af bogen udvikler de sig fra fjender til fjernkærester.

Lyder det indviklet? Det er egentlig mere drømmende og poetisk og fantasifuldt. Jens og Anders har SCIFI Snakket “This Is How You Lose the Time War.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.