Kategorier
2000erne

Ep. 14: Peter Watts, Blindsight

Blindsight er historien om menneskehedens første møde med en sær alien-race i året 2082. Omkring gasplaneten “Big Ben” svæver det fremmede rumskib “Rorschach.” Bogen undersøger intelligens og bevidsthed, i mødet med en et helt andet livsform, set gennem øjnene på Siri Keaton, et menneske der selv står isoleret fra menneskeheden efter han som barn har fået opereret halvdelen af hjernen væk, og fuldstændig mangler empati. Peter Watts udgav bogen i 2006, og den er i dag en del af creative commons. Jens og Anders SCIFI SNAKKER sig igennem Blindsight.

8 kommentarer til “Ep. 14: Peter Watts, Blindsight”

Jeg lytter gerne til Jeres podcast når jeg kører til og fra arbejde. Jeg har hørt alle episoder. Det er Good Stuff.
Ang. ep.14 tror jeg i missede en reference, nemlig rumskibets navn Rorschach, der ikke kan være tilfældig!
Rorschach testen er en klassiker indenfor psykologiske test.

Mht fænomenet Blindsight kunne jeg ikke undgå at tænke på Dr.Who især The Weeping Angels, der kun bevæger sig når man ikke ser på dem.
Tryllekunstnere er også kendt for at udnytte at menneskets syn foregår i ryk og at visse ting ikke observeres indimellem.

Hej Jimmy

Rorschach testen var ikke så meget glemt, men blot en af de mange detaljer vi ikke lige kom omkring. Og dem var der HELT sikkert mange af. Blindsight er fuld af nørdede detaljer. Lidt for fuld efter min mening 🙂 Tak ford du lyttede!

mvh
Jens

Svar

Det er et fint podcast i laver, og jeg lytter gerne til det når jeg laver lidt håndarbejde. Men har I nogensinde tænkt jer at tage fat om nogen danske bøger, eller have lidt gæstestjerner for at variere det lidt?

Ja vi har da bestemt lyst til at læse danske bøger! Synes ikke der er så mange gode på SCIFI siden. Forslag er meget velkomne. Gæstestjerner. Åååh. Som du måske kan se på opdateringsfrekvensen, så er Anders’ og min kalender rigelig inkompatibel for tiden uden at skulle koordinere med en tredje person 🙂 Men jo det er da noget vi har snakket om fra tid til anden. Tak for kommentar! Jens

Svar

Dansk SciFi? Ikke meget? Hvabbehar? Der er mængder. Altså helt bortset fra at det bare er med at komme igang ovre på Science Fiction Cirklens hjemmeside, så lad mig dog i flæng nævne Niels E. Nielsen, Merete Knudsen, Arne Herløv Pedersen, Inge Eriksen, Tage Eskestad, Ole Henrik Laub, Ulla Ryum, Knud Holten, Dennis Jürgensen, Bent Haller, Bjarne Reuter, Erwin N. Wulff – med mange, mange flere. Så deeet……..

Hej Henning. Godt at høre fra dig. Jeg tror ikke, at jeg skrev er der ikke var mængder af dansk SCIFI.

Bare at jeg ikke “synes der er så mange gode.” Det er vel fair nok, at jeg ikke tænder så meget på det danske udbud.

Men ærlig talt så stammer mine erfaringer fra længe tilbage så forslag til konkrete vinder-titler er velkomne.

Svar

Oh! Den var jeg ikke opmærksom på – og smag og behag er vanskeligt kritisérbare størrelser, medmindre det har affinitet til noget etisk eller politisk (de to ting hænger ikke altid helt sammen). Men det er naturligvis okay ikke at tænde på et eller andet. Ellers taler vi pensum, og så er det ærlig talt ikke sjovt længere.

Som voksen fan-dreng ved jeg godt, at man skal kværke sine darlings, men helt personligt kunne jeg da godt tænke mig at høre jeres holdninger, oplevelser, ideer omkring Niels E. Nielsens “Herskerne” og/eller Erwin N. Wulffs “Havet”. Jeg ved ikke om det er vindere – men det er dansk og “ikke så ringe endda”, for nu at citere Gunnar. Så det må være mine forslag i den boldgade.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.