Kategorier
1990erne

Ep.11: Neal Stephenson, Snow Crash

The Metaverse. Avatarer. Google Glass og Google Earth. Få Scifi bøger har evnet at være så profetiske som Snow Crash fra 1992. Et cyber-actionbrag der matcher Hiro Protagonist (“last of the freelance hackers and greatest sword fighter in the world”) imod verdens største Bad Ass Raven og et drug der truer med at forvandle hele menneskeden til en bablende hive mind. Anders og Jens Scifi-snakker sig igennem Snow Crash og giver deres syn på Neal Stephensons forfatterskab.

Er Snow Crash din Stephenson favorit?

Vi er jo ikke 100% enige om hvilke dele af Stephenson’s forfatterskab, der er det bedste. I denne episode af SCIFI SNAK går Anders så vidt at kalde “The Baroque Cycle” for et mesterværk. Jens foretrækker bøgerne fra Cryptonomicon og før. Hvilken Stephenson bog foretrækker du, og hvorfor? Drop dit bud i kommentarfeltet!

3 kommentarer til “Ep.11: Neal Stephenson, Snow Crash”

Tak for anbefalingen af Snow Crash, som jeg nu skal ud og anskaffe mig.
Af de Stephensonbøger, jeg har læst kan jeg bedst lide Anathem og jeg glæder mig til en evt. filmatisering af den … På Stephenssons hjemmeside kan man finde et forslag til hvordan de korværker og sange, der er omtalt i bogen, måske kunne lyde: http://www.nealstephenson.com/anathem/music.htm
Inde i mit hoved lød det selvfølgelig anderledes da jeg læste det, men ligesom jeg ikke kan modstå science fiction, er bøger der handler om/beskriver musik også på min må-have liste.
Efter Anathem læste jeg hele Cryptonomicon og synes den var fin og underholdende, men den besatte mig ikke i samme grad som Anathem.
Quicksilver måtte jeg opgive efter et par hundrede sider og et par hundrede figurer og sidehandlinger.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.