Kategorier
2010erne

Ep. 44: Ken Liu, The Paper Menagerie and other Stories

Hvis du er glad for tænksomme og emotionelt stærke scifi-fortællinger, så er månedens bog et godt bud! Ken Liu udgav i 2016 en opsamling af hans bedste noveller med titlen “The Paper Menagerie and other Stories.” Og man må sige, at det er lidt af en greatest hits opsamling – som også er stærkt varierende i tema og tone. Den har mange af de samme kvaliteter, som vi elskede i hos Ted Chiangs Story of your life and Others.

I The Paper Menagerie er der både SciFi-noveller og små mærkelige magisk realisme fortællinger. Ken Liu er kinesisk-amerikaner – og inkorporerer elegant tematikker fra den kinesiske kultur i sine finurlige fortællinger. Ken Liu spænder fra cyberpunkt-noir-thrillere over alt-history til fuldfede transhumanistiske historier på den helt store klinge. Jens og Anders har SCIFI Snakket “The Paper Menagerie and other Stories.”

3 kommentarer til “Ep. 44: Ken Liu, The Paper Menagerie and other Stories”

Jeg har lige hørt jeres podcast om ovenstående bog og fandt den så interessant at jeg besluttede mig for at give det et skud.

Indtil videre holder den, og lidt et sjov tilfælde:
Imens jeg læser bogen er jeg også igang med den nye netflix serie “Love, Death + Robots” En serie som består af en masse short stories.

Historien i Paper Menagerie and other stories der hedder “Good Hunting” bliver vist som en short story i netflix serien.
Generelt kan jeg godt anbefale serien, nogle af historierne er rigtig fede, og denne her “Good Hunting” er en af dem.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.