Kategorier
2010erne

Ep. 48: Andy Weir, Artemis

Efter en robinsonade på Mars, med The Martian, tænkte Andy Weir: “Hvad med en heist-roman på Månen?” Og det blev til Artemis! 290 sider, hvor du kan opleve sindrige og snedige kup-planer udspille i et lige så sindrigt og snedigt udtænkt rumbase-miljø. På den Kenyanske (!) rumstation Artemis lever vores protagonist Jazz en tilværelse på bunden af samfundet. Hun løber ærinder og bijobber med at skaffe smuglervarer til folk med illegale behov… for eksempel cigarer. Så da muligheden for det store kup byder sig slår hun til.

Med Artemis viser Andy Weir igen sin tæft for at skabe rumscenarier, der føles virkelige og realistiske koblet med en action-fyldt fortælling. Bogen vandt Goodreads Readers Choice Award i kategorien Science Fiction. Jens og Anders SCIFI Snakker “Artemis.”

Shownotes

Top 3 scifi historier fra 2018:

JENS

ANDERS

  • Herskerne, Niels E Nielsen
  • N. K. Jemisin: The Fifth Season
  • Yuval Noah Harari: Homo Deus (lidt snyd – det er en non-fiction, men handler om vores fremtid…)

3 kommentarer til “Ep. 48: Andy Weir, Artemis”

Hej Jens og Anders

Jeg undrer mig lidt over titlen: “Artemis” – Artemis eller på romersk: Diana, er dyrenes, skovens og jagtens gudinde, med en eller anden forbindelse til Månen, jomfruelighed MEN fødsler (og så slog hun Aktæon ihjel fordi han havde set hende bade).

Nå, skidt med det. I var inde på world-building og noveller (novellesamlinger), og til fremtidigt brug vil jeg anbefale jer Cordwainer Smith og hans Instrumentality of mankind-serie (som er tussegammel, men frisk som en vårhare), samt Greg Egans state-of-the-art tour d*force “Axiomatic” – en fænomenal novellesamling, der er helt fremme i bussen ifht de yderste grænser for (nutidig) menneskelig erkendelse. Fysik, astronomi, biologi, matematik, aliens, YNI.

hilsen Henning

Spændende take på Altered Carbon. Som en ivrig læser af Scifi og Cyberpunk generelt, så har jeg været lidt lunken på Richard K. Morgans bog. Omvendt har jeg selv og min omgangskreds været meget begejstret for Netflix serien som løste flere af de issues som jeg havde med bogen og generelt – i min optik – lykkes med en troværdig worldbuildingbog et tight noir plot. Særlig AI hotellerne med Poe temaet var et fantastisk touch.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.