Kategorier
2010erne

Ep. 40: Cory Doctorow, Walkaway

70 års tid ude i fremtiden har de ultrarige sat sig på alt. Almindelige mennesker som Hubert Etc. og vennen Seth lever enten i en turbo-trædemølle med indbygget gældsspiral – eller også er de på bunden i en basistilværelse. På trods af, at vi lever i en post-scarcity verden, hvor alle burde have rigeligt er utopia udeblevet.

I denne verden beslutter flere og flere at vende det såkaldte default-samfund ryggen og gå Walkaway. Cory Doctorow’s “Walkaway” fra 2017 beskriver opståelsen af en modkultur, der trækker tråde til den oprindelige 60’er modkultur koblet med nutidens hacker- og makerkultur. Man kan næsten høre Timothy Learys “Turn On, Tune In, Drop Out” i baggrunden mens 3D printerne bygger på “The first days of a better nation.” Walkaway kulturen handler om at dele og bidrage og være klar til at forlade det man har bygget, for man kan altid bygge noget nyt og bedre. Kan du forestille dig “a world without possesions?” Jens og Anders SCIFI Snakker Walkaway.

2 kommentarer til “Ep. 40: Cory Doctorow, Walkaway”

Tak for endnu et spændende Podcast!.Det lyder som om Doctorow ikke helt kommer op i sproglig liga med Bruce Sterling, som har skrevet om nogle af de samme emner: nær fremtid, anderledes måder at organisere sig på, de store koncerners alt for store magt over samfundet m.m. Sterlings værker er underfundige og flertydige og fremragende skrevet. Hans roman Distraktion er oversat til dansk, men ellers vil jeg anbefale hans Shaper/mecanist novelle-suite som foregår lidt længere ude i fremtiden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.