Skip to content →

Ep.5: Douglas Adams, The Hitchhiker’s guide to the galaxy

Anders fyldte 42, og som vi alle ved, er det svaret på det store spørgsmål om livet, universet og alting. Derfor var det jo oplagt at genlæse Douglas Adams vildt fabulerende rum-epos “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.” Følg med når vi gennemsnakker Arthur Dent og Ford Prefect’s vilde jagt på tværs af galaksen i det usandsynlighedsdrevne rumskib “The Heart of Gold,” og måske vil du forstå hvorfor Afrika mangler nogle gode fjorde.

Published in 1970erne

4 Comments

 1. Henning Henning

  Tallet 42 har en forbindelse til Lewis Carroll: dels i Alice In Wonderland, hvor “rule 42” udsiger at alle personer over en mil i højden, skal forlade retslokalet, og i nonsensdigtet “Snarkejagten” (The Hunting Of The Snark), hvor regel 42 er at man ikke må snakke med styrmanden.

  Henvisningen til Encyclopedia Galaktika i HGTTG er – efter min bedste overbevisning – enten “a tip of the hat” eller en regulær skalle til Isaac Asimovs Foundationserie, hvor “Stiftelsens” formålsparagraf netop er tilvejebringelse af denne enkyklopædi.

  Lidt mere esoterisk er det, at “42” i henhold til kabbalah er Guds Tal, eller det tal Hun skabte verden med. Hvad der så ellers menes med det.

 2. Martin Martin

  Hej
  Tak for endnu et fedt podcast, men er der ikke mulighed for at linke til jeres podcasts med et rss feed link, da jeg som inkarneret Android bruger jo ikke kan abbonere på podcasts via iTunes.
  På forhånd tak

  • Ups!!!! Det er jo ikke sådan når webmasteren er en giga MAC-nørd. Men nu er der lavet en link i højrebarren til det almindelige RSS feed med podcasts.

   Tak for input.

   mvh
   Jens

 3. Hep – svar på en gammel tråd, men det forekom mig at være det rette sted at poste noget Douglas Adams relateret.
  Er I opmærksomme på serie-dramatiseringen af Dirk Gentlys Holistic Detective Agency? Jeg er selv kun lige gået i gang, men er indtil nu meget positivt stemt. Den ligger på Netflix …

  Jeg har skrevet lidt mere uddybende om det her: http://www.lydmaskinen.dk/viewtopic.php?f=17&t=68121&p=615651#p615651

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.