Kategorier
1950erne

Ep. 42: Ray Bradbury, The Martian Chronicles

Så blev det endelig tid til noget Bradbury! Kom med til den røde planet og oplev menneskets kolonisering af Mars i The Martian Chronicles fra 1950

En sand SCIFI klassikker fra guldalderen – men med en særlig finurlig poetisk åre. Bradbury fortæller over 28 minifortællinger historien om menneskets erobring af Mars og menneskehedens efterfølgende kollaps i krig. Over det hele svæver ekkoet af den oprindelige marsboerbefolkning – mystiske uigennemskuelige væsener med sære telepatiske kræfter. Bradbury kommer vidt omkring og lægger blandt andet grundstenen til Fahrenheit 451. Jens og Anders SCIFI Snakker “The Martian Chronicles”

Shownoter:

En kommentar til “Ep. 42: Ray Bradbury, The Martian Chronicles”

I berørte lige kort, at The Martian Chronicles var lavet som tv-serie. Hvilket er korrekt – den er fra 1980, starring Rock Hudson i 3×110 minutter. Og manus er skrevet af Richard Matheson. Den er ret sen-70’er-agtig, men slet ikke så dårlig endda, og netop afsnittet “Way in the middle of the air” er ret godt visualiseret. Men det ER en tv-serie. Og det KAN ses. Eller sagt på en anden måde: – man er gået glip af noget, men den er meget hyggelig.

Jeg havde forventet, at I havde trukket en linie/tråd/forbindelse til danske Niels E. Nielsen, som – vil jeg vove at påstå – har været pænt “inspireret” af Bradbury, ikke mindst i hans mars-fortællinger, der findes (nogenlunde) samlede i “Hinsides bjergene”.

Mht anmeldelse (hvis ikke det skal være til politiet) så kan jeg oplyse, at Flemming Rasch har pæne ord at sige om Scifi-snak i Proxima nr. 99/100. Og det skal da heller ikke være med den på; jeg vil gerne skrive en anmeldelse – jeg kan blot ikke finde tråden til iTunes ifht Scifi-snak. Hvilket ikke skal forhindre mig i at fylde et A4-ark med roser, fremsende det – og så kan i selv sætte det ind, hvor det passer. Åbent tilbud.

Det er faktisk ret hyggeligt, hver måned at se frem til næste skiffisnak , så et eller andet har I gjort rigtigt. Bliv ved med det

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.